Märken av seglarjackor

GAASTRA

GAASTRA – FUNKTIONELLT SEGLINGSMÄRKE FRÅN 1897
Gaastra bildades 1897 av 22-årige Douwe Gaastra i Sneek, Nederländerna. Hans ambition var att segla snabbare och längre och att uppfinna Hollands i världsklass bästa varumärke för kvalitet och hantverk inom segling. På kort tid blev Gaastra ett känt namn inom den globala världseglingen då Douwe ägna sig åt att göra de finaste seglarställen – än idag respekteras detta arv med samma vilja.

GILL

GILL – MARINA SEGLARKLÄDER I TOPPKVALITÉ

Gill är ett brittiskt varumärke från 1975 som idag är ett av världens ledande varumärken gällande seglarkläder. Med innovativa och tekniska lösningar för seglarkläder är Gill respekterat och omtyckt inom seglarkulturen världen över.
Gill kollektionen erbjuder kläder för alla typer av båtliv, allt från extrem segling i Södra Oceanen till kustnära bryggsegling.

HELLY HANSEN

HELLY HANSEN – SKANDINAVISKA SJÖKLÄDER SEDAN 1877

Helly Hansen grundades 1877 i Norge då kaptenen Helly Juell Hansen började producera oljeställ indränkta i linolja, för att göra kläderna vattentäta. Arvet från kaptenen är märkets hörnsten och sedan uppstarten har de gjort flera genombrott med tekniska materialval för seglarkläder. Idag används kläderna av världsklass-seglare och äventyrare som kräver ett fullständigt skydd och prestanda när förhållandena är som värst.

HENRI LLOYD

HENRI LLOYD – BRITTISKT SEGLINGSMÄRKE I PREMIUMKVALITÉ
Varumärket Henri Lloyd bildades 1963 i Manchester, England för brittisk segling av Henri Strzelecki. Sedan dess har Henri Lloyd fortsatt utvecklingen för stil och teknisk innovation och lyckats med en respektabel etablering i seglingsvärlden.
Henri Lloyd står för toppkvalité och deras seglingskollektion är inget undantag med
premiumkvalitet och innovation som tål extrema väderförhållanden och samtidigt har en design för seglingslivsstilen.

MUSTO

MUSTO – VÄRLDENS BÄST BALANSERADE SJÖKLÄDER

Musto är ett brittiskt seglarmärke från 1964 som har utformat seglarkläder med den  optimala balansen mellan torrhet, värme, smidighet, passform och funktionella detaljer. Kläder för jolleseglarens specifika krav på rörlighet och torrhet till oceanseglarens högt ställda förväntningar på ett ställ som håller kylan och regnet ute år efter år. Musto har all den erfarenhet och kunskap som behövs för att ge dig precis de sjökläder du behöver för just din typ av segling.

PELLE P

PELLE P – PRESTATIONSKLÄDER I SVENSK SEGLINGSDESIGN

Varumärket Pelle P grundades 2002 av designern Cecilia Petterson, dotter till Pelle Petterson, utifrån Pelles prestationer som idrottsman. Pelle P:s seglarkollektion True Experience handlar om att erhålla maximal upplevelse vid sportutövande och ingen personifierar detta bättre än Pelle Pettersson. Utifrån gedigen erfarenhet, hängiven livsstil och framåtanda är Pelle P:s seglarkläder utformade för den bästa seglings-upplevelsen.

SEBAGO

SEBAGO – MARINA RÖTTER OCH HÖGKLASSIGT HANTVERK

Sebago grundades 1964 i New England för att tillgodose kundernas efterfrågan på vardags- och fritidsskor i högklass. Skorna har blivit älskade av seglare världen över varpå Sebago behållt sin fokus på saltvatten, luft, sol och äventyr.
Design och funktion med inspiration från våra marina rötter i New England är en gemensam nämnare för alla våra kollektioner.

SPINLOCK

SPINLOCK – INNOVATIVA VERKTYG FÖR STABIL OCH SÄKER SEGLING

Spinlock är baserat i Cowes, Storbritannien och har mer än trettio års erfarenhet av att designa och tillverka rep och utrustning för segelbåtar. Spinlock är ett innovativt företag som har blivit allmänt erkänt som världsexpert på ropeholding och har en prisbelönt flytväst-serie, Deckvest. Deckvest flytvästarna är bekväma att bära, extremt funktionella och även snygga – allt för en bekväm och riktigt säker segling.

ZHIK

ZHIK – NYSKAPANDE AUSTRALIENSKT SEGLINGSMÄRKE

Zhik grundades före OS i Aten när de upptäckte att seglings-klädmarknaden skulle kunna glädjas med en gnista av innovation. Sedan dess har Zhik utvecklat innovativa produkter med en ny syn på styling för både kappseglare och jollesegling. Nu har de med hjälp av forskning och utveckling även utformat tekniker för racing-sportbåtar och offshore-segling, med ett nytt tänk för prestanda seglingskläder där de strävar efter att ha färre skikt på vintern och för att ge funktionalitet där det räknas ihop med en snygg design.